ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ"

Αρχική » Ο Σύλλογος μας

Ο Σύλλογος μας

Kαλώς ήλθατε στo «Blog» του Συλλόγου της «Εθνεγερσίας» -Παράρτημα Μυτιλήνης
Ο Πολιτιστικός σύλλογος “ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ”, το παράρτημα του οποίου στη Μυτιλήνη ιδρύθηκε το 2013,  έχει σκοπό να προωθήσει μία άλλη αντίληψη της κοινωνικής ζωής, μίαν αντίληψη στη οποία δεσπόζουσα θέση έχει η Παιδεία, το Ήθος και ο Πολιτισμός.
Η σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας έχει πνευματικά αίτια.Οφείλεται στην αποκοπή του λαού μας απο τις πνευματικές του Παραδόσεις, απο τη ορθόδοξη βιωτή των πατέρων μας. Οφείλεται στην αλλοίωση του ήθους των Ελλήνων και στον αφανισμό των Αξιών.
Σήμερα, μεγάλο μέρος του λαού μας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της Πατρίδος και κοντεύει να ξεχαστεί η Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση.Στερεύουν οι πνευματικές δυνάμεις του Έθνους μας.Απαιτείται λοιπόν μία πραγματική πνευματική Εθνεγερσία, για να αναδείξουμε και πάλι την πνευματική κληρονομιά του Τόπου μας.
Για να επαναφέρουμε τις Αξίες και τις Παραδόσεις του Γένους μας ως οδηγούς στη καθημερινή μας ζωή.
Η παράδοσή μας καί τά έθιμά μας, είναι η ιστορία μας, είναι η κουλτούρα μας, είναι η επιβίωσή μας… πρέπει νά τά υπερασπιστούμε μέ κάθε τρόπο, καί νά τά προβάλουμε πάντα…
Γιά νά επιβιώσουμε σάν ΕΘΝΟΣ, θά πρέπει νά έχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, δηλαδή διαρκή προσπάθεια καί εκπαίδευση τού Λαού μας, νά γνωρίσει τό ιστορικό του παρελθόν, τίς παραδόσεις καί τίς αξίες πού διαμόρφωσαν τήν ΕΘΝΙΚΗ του φυσιογνωμία.
Blog Συλλόγου: http://ethnegersia.blogspot.gr/
ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Ο ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ:

ethnegersia_sortΣτη σφραγίδα του Συλλόγου απεικονίζονται τα πρόσωπα τριών μεγάλων προσωπικοτήτων της Ελλάδος:
Ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο μαρτυρικός, Ρωμηός Κυβερνήτης της Πατρίδας μας και οι μεγάλοι αγωνιστές του Έθνους μας Ρήγας Φεραίος και Παύλος Μελάς.Τα πρόσωπα αυτά επιλέχθηκαν τόσο για το Ρωμαίικο φρόνημα τους, όσο και για τον πολύ σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στη Ελλήνική Ιστορία.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: